Surówki to idealny dodatek do każdego dania

Surówki są nieodłączną częścią prawdziwego obiadu są doskonałym ubogaceniem smaku dodatkowo dając nam pełen zestaw witamin. Ale czy tak naprawdę wiemy jak dużo błonnika, składników mineralnych i witamin zawierają? Oraz który producent surówek tworzy je najzdrowsze?

Przygotowując surówkę tradycyjnie  zazwyczaj miesza się ją ze śmietaną, oliwą lub majonezem. Zgodnie z postępującym trendem dietetycznego jedzenia podstawowe składniki zastępuje się jogurtem naturalnym lub octem jabłkowym lub balsamicznym. Mamy również pełen wachlarz warzyw które możemy dodać do surówki aby wzbogacić jej smak jeszcze bardziej, warto pamiętać żeby nie przesadzać z różnorodnością tak aby zachować równowagę smaków. Warto wspomnieć tutaj o producencie surówek z czerwonej kapusty który idealnym połączeniem i proporcją podbija podniebienia wielu klientów.

Surówka, w jakiej porze dnia ?

Jest to doskonały pomysł na śniadanie, zdrowe przystawki, przekąski, ale także na obiad, kiedy apetyt specjalnie nie dopisuje. Gdy mamy potrzebę zjedzenia sytej potrawy możemy to uczynić również z surówką, dodając do niej chleb grzankę lub pszenny dodatek w jakiekolwiek postaci.

W sałatkach pamiętać należy o zróżnicowaniu liści, najpopularniejszymi są, jarmuż, szpinak, różne rodzaje sałat oraz rukola. W sałatkach doskonale sprawdzają się również takie dodatki jak kapusta biała, pekińska, czerwona lub brukselka. Chcąc ubogacić smak oraz estetykę warto również pamiętać o składnikach takich jak pestki słonecznika lub dyni.

Jeśli szukasz sprawdzonych produktów dostępnych w sklepie, skorzystaj z oferty producenta surówek z gospodarstwa Matyjaszczyk. Sprawdzajcie w swoich sklepach !

Ale uwaga! Spróbujesz raz – będziesz chciał więcej! Zdrowe odżywianie wchodzi w nawyk.

[Głosów:1    Średnia:5/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here